Samen sporten, lachen en ontspannen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het sporten onder hun werknemers te stimuleren. En dat is wel nodig ook. Veel mensen leiden tegenwoordig een zittend bestaan. Op school, op kantoor, in de auto: we zitten steeds vaker. En dit heeft grote gevolgen voor het menselijk lichaam. Langdurig zitten heeft als effect dat gewrichten stijver worden, spieren en pezen slapper en botten brozer. Onze inactieve levensstijl kan op den duur diverse klachten veroorzaken zoals o.a. artrose, peesontstekingen, osteoporose (botontkalking), rug- en nekklachten en RSI. Behalve lichamelijke klachten heeft ons passieve bestaan tevens gevolgen voor de psychische gesteldheid. Langdurige stress en zelfs het “burn out “-syndroom kunnen de kop op steken.

Zieke werknemers kosten de werkgevers en de overheid jaarlijks miljarden euro’s. Een werkgever weet als geen ander hoe duur het is als een werknemer tijdelijk of voor langere duur uitvalt. Investeren in een gezonde en actieve levensstijl loont, zo blijkt uit recent onderzoek van TNO. Fitte medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek en absent, zitten beter in hun vel én zijn productiever.

Meer  fitte, vitale en productieve medewerkers

Wanneer passiviteit leidt tot klachten, dan is de logische oplossing voor al deze klachten: meer sporten en bewegen. Gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn immers het belangrijkste kapitaal van uw bedrijf. Geïnteresseerd? Maak dan nu een afspraak!