Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is het ook een olympische wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.

Ketelaar sport biedt al meer dan 50 jaar judolessen aan en dit doen wij voornamelijk in de recreatieve sfeer. Het voornaamste doel is niet de prestatie, maar de filosofie waarop het eigenlijk bedoeld is. Uiteraard wordt er tijdens de lessen wel aandacht geschonken aan de wedstrijdvorm en dit zal dus zeker wel getraind worden.

Een paar keer per jaar bieden wij de mogelijkheid aan om mee te doen aan een judotoernooi. Dit is voor de jonge judoka’s een  leuke ervaring en tevens een  kennismaking met een ander aspect van het judo.

Voor de judoka’s die meer wedstrijd georiënteerd worden bieden wij de mogelijkheid aan om mee te trainen met stichting de Liemers, klik hier voor de site. Dit is een samenwerking van 7 judo clubs Deze stichting biedt topsport faciliteiten aan voor judoka’s in de Liemers. Ze verzorgen wekelijks wedstrijdtrainingen en begeleiden de judoka’s  op de wedstrijden. Uiteraard blijven deze wedstrijdsporters  gewoon lid van Ketelaar Sport. Via deze weg zijn er al menige kampioenen ontstaan.

Deze les is op de volgende tijden:

Dag Van Tot Opmerkingen Details
Donderdag 16:30 17:15 Zaal 4 4 t/m 7 jaar - Simon Gratis proefles
Donderdag 17:30 18:15 Zaal 4 7 t/m 11 jaar - Carel Gratis proefles
Donderdag 18:30 19:15 Zaal 4 11 t/m 15 jaar - Sander Gratis proefles
Zaterdag 12:00 13:00 Zaal 4 6 t/m 10 jaar - Simon Gratis proefles
Zaterdag 13:00 14:00 Zaal 4 vanaf 11 jaar of oranje band+/wedstrijdtraining - Simon Gratis proefles