Wat is Rots & Water?
Rots & Water is een sociale weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf de kleuterleeftijd die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen.

 In de training is er veel aandacht voor:

– Het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen
– Het fysiek, mentaal en verbaal weerbaar worden
– Sociale en communicatieve vaardigheden.

Door de sportieve opdrachten leren de kinderen de krachten en zwakke punten van de Rots en de Water houding. 
De Rotshouding leert om op jezelf te vertrouwen en je eigen weg te durven kiezen. Dit kan kinderen helpen om te leren om te gaan met ondermeer pesterijen en groepsdruk. De rots staat voor in jezelf, je eigen mening en standpunt. Je leert een stevige basis te hebben en op te komen voor jezelf.

Bij de waterhouding staan samenwerken, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Samen met coach leert de waterhouding de kinderen om open te staan voor de mening van andere kinderen, ouder(s), leerkrachten e.d. Water staat voor bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën maar ook aandacht hebben voor die van anderen.

Wat gaan we doen?

Door sport, spel en bewegen worden vaardigheden aangeleerd zoals regels en grenzen leren aanvaarden en respecteren. De actie zal afgewisseld worden door kringgesprekken en reflectie.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

– Training rots & water
– Concentratie en focus
– Sterk staan, zelfverzekerdheid
– Lichaamstaal, wat straal ik uit en hoe doe ik dat
– De rots & waterhouding
– Hoe ga je om met groepsdruk en pestgedrag
– Grenzen

DEZE TRAINING WORDT AANGEBODEN ALS CURSUS. WIL JE JE HIERVOOR AANMELDEN KIJK DAN OP PAGINA CURSUSSEN VOOR DE ACTUELE STARTDATA.

Deze les is op de volgende tijden:

Dag Van Tot Opmerkingen Details
Dinsdag 16:15 17:15 Zaal 4 Theo Gratis proefles

Kom gratis een dag sporten bij Ketelaar Sport!

Ketelaar Sport is ruim 55 jaar een toonaangevende sportschool in Ulft. Door de jaren heen is er door ons fitness- en gezondheidscentrum in Ulft hard gewerkt om de beste combinatie te realiseren tussen inspanning én ontspanning.

Om deze realisatie optimaal te behouden, zijn onze professionals continu op de hoogte van de huidige trends waardoor Ketelaar Sport constant aan het innoveren is. Wat je doel ook is, of je nu wilt afvallen, aan je conditie wilt werken of je weer fit wilt voelen; je doelstelling haal je bij Ketelaar Sport altijd. Wij onderscheiden ons vanwege:

  • De motiverende aanpak met aandacht en begeleiding op maat
  • De unieke sfeer binnen het sport- en gezondheidscentrum
  • De openingstijden, 7 dagen per week staan wij voor je klaar
  • Een ruim aanbod aan groepslessen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.