Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Het verhaal van Kiting Jamie

Even voorstellen: Jamie Overbeek alias Kiting Jamie, 12 jarig kiteboarding talent uit Ulft. Sinds oktober 2017 onder de hoede van personal trainer Theo Heister van Ketelaar sport uit Ulft. Theo heeft zeer vrijgevig zijn diensten aangeboden om Jamie sport specifiek met coaching te ondersteunen.

Jamie is een Achterhoeker met een met een niet alledaagse passie voor achterhoekse begrippen. Hij is zeer actief en bedreven in verschillende disciplines van de kitesport een extreme sport met een relatief hoog risico.  De onderdelen waar hij zich in bekwaamt zijn: Kitelandboarden, Kitesurfen, Snowkiten en Hydrofoilen.

Jamie is op zijn zesde al begonnen met het powerkiten, spelen met sterke vliegers op het strand in Denemarken, je voort laten slepen door het zand en sprongen maken. Op zijn negende begon het avontuur echt, op het Deense eiland Rømø volgt Jamie mei 2015 een landboard cursus ( je met een kite  voortbewegen op een mountainboard ). Zijn talent wordt herkend en een Kite producent toont interesse, Jamie krijgt Flysurfer Kiteboarding als sponsor.

Sinds die tijd is er veel gebeurd, Jamie heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig  kiteboarder met een enorm talent voor airstyle ( tricks hoog in de lucht ), kiteloops en megaloops ( radicale trick bij harde wind met hoog risico ) , big airs ( hoge sprongen ) en hydrofoiling. Voor het hydrofoilen heeft Jamie inmiddels ook de Oostenrijkse hydrofoil producent Levitaz als sponsor. Een hydrofoil is een kiteboard met draagvleugel die je uit het water lift en waar snelheden van ca. 60 km/u mee worden bereikt. Airstyle

Om een indruk te geven van de hoogten die worden bereikt op het water, Jamie heeft op 31 december 2017 zijn hoogste sprong op 12,80 meter genoteerd.

Zijn sport bedrijft hij op verschillende locaties. Het landboarden vindt plaats op lokale weilanden of op het strand van IJmuiderslag. Snowkiten lokaal bij sneeuw of op de Wasserkuppe in centraal Duitsland. Het meest is Jamie te vinden op zijn kitesurf homespot Workum aan het IJsselmeer in Friesland, hier wordt hij gecoached door Jelle de Roos die Jamie vooral op het mentale vlak traint.

Jamie is inmiddels officieel de jongste ambassadeur voor het gerenommeerde kite merk Flysurfer Kiteboarding gevestigd in de buurt van München. Zijn vaardigheden zijn te volgen en bewonderen via de sociale media Instagram en Facebook ook op YouTube is zijn ontwikkeling te volgen, zoek op Kiting Jamie en je zult verbaasd zijn over wat deze youngster presteerd.

 

Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Ketelaar Sport
Debbeshoek 9-A
7071 XK Ulft

0315 – 631956

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.