Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Judo bij Ketelaar Sport

Judo een sport voor iedereen. Voor jong en oud voor zowel jongens als meisjes. Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is het ook een olympische wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.

Het judo is ontwikkeld door prof. Jigoro Kano uit de traditionele vechtkunst jiu-jitsu. Bewegingsvormen gekoppeld aan een door hem ontworpen graduatie systeem, met als belangrijkste reden om leerlingen te belonen voor hun groei in alle aspecten van de judofilosofie. Hij zag judo naast een vorm van  sport ook als opvoedkundige methode.

De filosofie houdt zich dus niet alleen bezig met het aanleren van de technische judo vaardigheden, maar veel meer met de aspecten van ‘Martial arts’. Streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam.

Veel medici en therapeuten weten al jaren het bewegingsnut van judo. Judo bestaat uit een veelzijdigheid van bewegingsvormen. Het is daarom bij uitstek geschikt voor zowel de psychische als fysieke ontwikkeling. Judo betekent samen leren, samen sporten, samen stoeien en natuurlijk samen plezier maken.

Ketelaar sport biedt al meer dan 40 jaar judolessen aan en dit doen wij voornamelijk in de recreatieve sfeer. Het voornaamste doel is niet de prestatie, maar de filosofie waarop het eigenlijk bedoeld is. Uiteraard wordt er tijdens de lessen wel aandacht geschonken aan de wedstrijdvorm en dit zal dus zeker wel getraind worden.

Een paar keer per jaar bieden wij de mogelijkheid aan om mee te doen aan een judotoernooi.Dit is voor de jonge judoka’s een  leuke ervaring en tevens een  kennismaking met een ander aspect van het judo.

Voor de judoka’s die meer wedstrijd georiënteerd worden bieden wij de mogelijkheid aan om mee te trainen met stichting de Liemers, klik hier voor de site. Dit is een samenwerking van 7 judo clubs Deze stichting biedt topsport faciliteiten aan voor judoka’s in de Liemers. Ze verzorgen wekelijks wedstrijdtrainingen en begeleiden de judoka’s  op de wedstrijden. Uiteraard blijven deze wedstrijdsporters  gewoon lid van Ketelaar Sport. Via deze weg zijn er al menige kampioenen ontstaan.

     

Stel niet uit, start met de Gratis Proefweek Groepsfitness

 

Zet die eerste stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen één dag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Ketelaar Sport
Debbeshoek 9-A
7071 XK Ulft

0315 – 631956

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.