Krachtvasten is een uitgekiende variatie op Sportvasten. Door de krachtduurtraining tijdens de kuur worden er hormonen geactiveerd die juist de vetreserves onder de huid aanspreken (o.a. buik, rug, bovenbenen en billen), dit in combinatie met dagelijkse cardiotraining zorgt voor een resultaat wat te vergelijken is met het zgn. ‘droogtrainen’ of de ‘cuttingfase’.

 

One step closer to your ultimate goal!

Bij de 10-daagse Krachtvastenkuur denk je misschien in eerste instantie vooral aan de uiterlijke voordelen, want een lager onderhuids vetpercentage en meer spiermassa zien er toch wel fijn uit in de spiegel. Toch is het meer dan dat. Je krijgt er ook een mentale boost van, want je hebt het toch maar even geflikt die 10 dagen. Je kweekt er discipline mee (want hell no dat je de zwaarbevochte resultaten zomaar laat lopen) en als je na de kuur goed blijft krachttrainen vergroot je weer je spiermassa, spierkracht enz… Cirkeltje rond!

Snelle gezondheidswinst

Krachtvasten is alleen voor mensen die al ervaren zijn in krachttraining en die een relatief goede conditie hebben. Deze kuur wordt vaak zwaarder ervaren dan Sportvasten. Het is er niet op gericht een metabole switch te maken naar meer vetverbranding, daar is de originele Sportvastenkuur voor nodig. Bespreek met je Coach of Krachtvasten bij jou past.

In 10 dagen

Een van de ondersteunende voedingssupplementen in het Krachtvastenpakket is het Enzym Complex. Dit supplement bevat eiwitsplitsende enzymen en is toegevoegd aan de kuur, omdat het bijdraagt aan de vertering en opname van de eiwitten. Het eten, verteren en opnemen van eiwitten is onder andere noodzakelijk om spierafbraak tegen te gaan en spieropbouw te bevorderen.

Review Didi

Hoe heb ik het krachtvasten ervaren? Mijn doel was om het laatste beetje vet kwijt te raken en mezelf klaar te maken voor de zomer. Toen ik in aanraking kwam met Krachtvasten via Ketelaar, besloot ik om samen met Nick dit avontuur aan te gaan. De keuze om dit traject samen te doorlopen, voelde goed. Samen iets ingrijpends ondernemen en hetzelfde pad bewandelen geeft je een prettiger gevoel omdat je beide door hetzelfde traject heen gaat.

De start van het traject begon met een duidelijke intake. Tijdens dit gesprek werd het gehele proces uitgelegd en kreeg ik de kans om al mijn vragen te stellen. Dit bracht helderheid voor mezelf. Tijdens deze intake vond ook meteen de eerste weging plaats en ontving ik de benodigde supplementen voor de komende tien dagen.

Als iemand die al twee jaar intensief bezig is met krachttraining, waarbij ik vaak voor weinig herhalingen ga, was het een nieuwe ervaring om met Krachtvasten te beginnen. Hier draaide het juist om veel herhalingen, wat in het begin even wennen was. Desondanks was het verfrissend om mentaal door te zetten en uit mijn gebruikelijke routine te stappen. Dit werd ook weerspiegeld in de spierpijn die ik ervan kreeg. Naast de krachttraining was cardio ook een onderdeel van het traject, wat voor mij makkelijk te doen was.

Qua voeding ben ik erg positief, en sommige van de gerechten die ik tijdens het traject ontdekte, behoren zelfs nu nog bijna dagelijks tot mijn eetpatroon.

De afbouwfase en het begin van de vastendagen verliepen vrij soepel voor mij, maar de laatste vastendag was een uitdaging. Hieruit leerde ik dat het wellicht verstandig is om tijdens dit traject niet te veel andere activiteiten te ondernemen, aangezien dit de optimale ervaring kan verstoren. Gelukkig was Miriam altijd beschikbaar om mij bij te staan. Haar betrokkenheid was duidelijk voelbaar en ik kon op elk moment vragen stellen of om verduidelijking vragen. Dit droeg positief bij aan mijn ervaring.

In totaal ben ik gedurende die tien dagen 2,8 kg afgevallen, een resultaat waar ik zeer tevreden mee ben, zeker gezien mijn startpunt met een vetpercentage van minder dan 10%.

Ik wil Miriam van harte bedanken voor haar ondersteuning en begeleiding. Ik moedig iedereen aan om een intakegesprek aan te vragen en te ontdekken of dit traject bij jou past. Het kan een positieve verandering teweegbrengen.

 

Review Nick

Na 1,5 jaar fanatiek krachttraining en veel eten ben ik een kleine 20 kilo aangekomen. Hiervan is een groot deel spier, maar helaas ook een deel vet. Mijn doel was om voor 1 Juli mijn vetpercentage onder de 10% te krijgen. Mijn startgewicht was 80 kilo en mijn doel wad om dit in 2,5 maand naar 70 kilo te krijgen. Dit traject wou ik door middel van Krachtvasten bij Ketelaar Sport versterken om zo mijn doel te behalen.

Tijdens het traject moest ik iedere dag krachttraining doen waarbij ik heel veel herhalingen moest maken. Dit was voor mij even schakelen, maar wel weer een leuke uitdaging. De cardio die iedere dag gedaan moest worden was voor mij niet iets nieuws.

Los van het doel afvallen was het traject voor mij ook een combinatie tussen een lichamelijke reset en een vorm van het testen van mijn discipline. Dit kwam vooral omdat iedereen om mij heen wel gewoon doorging met het normale eten en ik dus een tijdje streng moest zijn voor mijzelf.

Mede door de goede en actieve begeleiding van Miriam ben ik toch erg goed door het 10 daagse traject gevlogen en heb ik een mooi resultaat neergezet. Ik ben 3,9 kilo kwijt, zelfs 4 dagen na het einde van het traject. Ook mijn vet percentage is flink onder de 10% gezakt.

Vandaag, 3 weken na het traject ben ik nog is 3 kilo kwijt geraakt en ben ik nog 1 kilo verwijderd van mijn doelstelling van 70 kilo. Maar deze ga ik zeker in de komende 2 weken behalen!

Ik wil Miriam bedanken voor de goede begeleiding en tips tijdens het traject. Ik raad iedereen die dit traject overweegt zeker aan om het te gaan doen!

 

Informatie krachtvasten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.