Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Rots & Water cursus

Wat is Rots & Water?

Rots & Water is een sociale weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes vanaf de kleuterleeftijd die willen leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen in de omgang met anderen.

 

In de training is er veel aandacht voor:

Het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen het fysiek, mentaal en verbaal weerbaar worden sociale en communicatieve vaardigheden.

Door de sportieve opdrachten leren de kinderen de krachten en zwakke punten van de Rots en de Water houding. De Rotshouding leert om op jezelf te vertrouwen en je eigen weg te durven kiezen. Dit kan kinderen helpen om te leren om te gaan met ondermeer pesterijen en groepsdruk. De rots staat voor in jezelf, je eigen mening en standpunt. Je leert een stevige basis te hebben en op te komen voor jezelf.

Bij de waterhouding staan samenwerken, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Samen met coach leert de waterhouding de kinderen om open te staan voor de mening van andere kinderen, ouder(s), leerkrachten e.d. Water staat voor bewustzijn van je eigen gevoelens en ideeën maar ook aandacht hebben voor die van anderen.

Wat gaan we doen?

Door sport, spel en bewegen worden vaardigheden aangeleerd zoals regels en grenzen leren aanvaarden en respecteren. De actie zal afgewisseld worden door kringgesprekken en reflectie.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

- training rots en water
- Concentratie en focus
- Sterk staan, zelfverzekerdheid
- Lichaamstaal, wat straal ik uit en hoe doe ik dat
- De rots & waterhouding
- Hoe ga je om met groepsdruk en pestgedrag
- Grenzen

Voor actuele startdata bekijk onze nieuwsrubriek

Nieuws

 • Judo examens

  Tijdens de lesuren op zaterdag 1, donderdag 6, vrijdag 7 december 2018 zullen...

  Lees meer
 • Studentensportkaart

  Wij werken samen met de studentensportkaart! Dat betekent dat studenten&...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Ketelaar Sport
Debbeshoek 9-A
7071 XK Ulft

0315 – 631956

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.